22
Temmuz
2018
|
01:00
Europe/Amsterdam

2018 Grand Prix Almanya: Mercedes-AMG Petronas’dan evinde harika duble

2018 Formula 1 sezonunun 11. yarışında Mercedes-AMG Petronas evinde olağanüstü bir zafer elde etti. Hockenheim Pisti’ndeki yarışa 14. cepten başlayan Lewis Hamilton, birinciliği elde ederken şampiyona liderliğine yeniden yükseldi. Valtteri Bottas da ikinci sırayı elde etmesiyle de Mercedes-AMG Petronas duble yapmayı başardı.

2018 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 11. yarışı olan Almanya GP’inde Mercedes-AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton rüzgarı esti. Yarışa 14. sırdan başlayan Britanyalı pilot, Mercedes-AMG Petronas’ın evi olan Almanya’da yarış zaferine erişti. Valtteri Bottas’ın ikinci olmasıyla da Mercedes-AMG Petronas, Almanya’dan duble ile döndü.

Sıralama turlarında yaşadığı sıkıntı nedeniyle yarışa gerilenden başlayan Hamilton, startla birlikte yükselmeye başladı. Pit-stop stratejisini de iyi belirleyen Britanyalı yıldız, yağmurda da pilotajda hata yapmadı ve olağanüstü bir yarış zaferine imza attı. Hamilton’un takım arkadaşı Bottas da ikinci cepten başladığı mücadeleyi aynı sırada bitirdi.

Bu sonuçla Lewis Hamilton, 188 puanla pilotlar sıralamasında yeniden liderliğe yükselirken, Valtteri Bottas ise sıralamada 122 puanla 4. sıraya yükseldi. Markalar sıralamasında Mercedes-AMG Petronas da 310 puanla liderliği eline geçirdi.

Formula 1’de 2018 sezonunun 12. yarışı 29 Temmuz 2018 tarihinde Macaristan’da gerçekleştirilecek. Hungaroring’de koşulacak yarışta Mercedes-AMG Petronas ve pilotları zirveyi hedefleyecek.