26
AÄŸustos
2018
|
01:00
Europe/Amsterdam

2018 Grand Prix Belçika: Mercedes-AMG Petronas ve Hamilton Belçika’dan lider döndü

2018 Formula 1 sezonunun yaz arasına kendi sıralamalarında lider giren Mercedes-AMG Petronas ve Hamilton, 13. yarışı sonrasında koltuklarını korumayı baÅŸardılar. Belçika’da yapılan yarışta Britanyalı pilot ikinci sırayı elde ederken, takım arkadaşı Valtteri Bottas da 4. oldu.

2018 Formula 1 Dünya Åžampiyonası’nın 13. yarışı olan Belçika GP’inde Mercedes-AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton ikinciliÄŸi elde etmesine karşın pilotlar sıralamasında liderliÄŸini korudu. Valtteri Bottas’ın ise 17. cepten baÅŸlayıp 4. olduÄŸu yarış sonrasında Mercedes-AMG Petronas da markalar sıralamasında zirvedeki yerini kimseye kaptırmadı.

Mücadeleye ilk cepten baÅŸlayan Hamilton, ilk düzlükle birlikte liderliÄŸini kaybetti. Damalı bayraÄŸa kadar her fırsatı deÄŸerlendirmeye çalışan Britanyalı pilot, mücadeleyi podyumun ikinci basamağında tamamlamayı baÅŸardı. Yarışa 17. cepten baÅŸlayan Bottas ise adım adım yukarıya tırmandığı Spa’da 4. olarak puan aldı.

Belçika Grand Prix’inin ardından Lewis Hamilton, 231 puanla pilotlar sıralamasında liderliÄŸi korurken, Valtteri Bottas ise sıralamada 144 puanla 4. sırada kaldı. Markalar sıralamasında Mercedes-AMG Petronas da 375 puanla birinciliÄŸini sürdürdü.

Formula 1’de 2018 sezonunun 14. yarışı 2 Eylül 2018 tarihinde Ä°talya’da gerçekleÅŸtirilecek. Ä°talya’da düzenlenen son 4 yarışı da Mercedes-AMG Petronas kazanırken, son 6 yarışın 4’ünde podyumun en üst basamağında Lewis Hamilton yer almıştı.