04
Ekim
2018
|
01:00
Europe/Amsterdam

2018 Grand Prix Japonya: Mercedes-AMG Petronas Japonya’daki serisini sürdürmek istiyor

  • 2018 Formula 1 sezonunun 17. yarışı olan Japonya Grand Prix’i bugünkü (Cuma) antrenman turları ile başladı.
  • Japonya’da düzenlenen son 4 yarışı da kazanan Mercedes-AMG Petronas, üst üste aldığı galibiyet sayısını 5’e yükseltmek istiyor. Suzuka Pisti’nde son 4 yarıştan 3’ünde birincilik elde eden şampiyona lideri Lewis Hamilton galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yarışındaki avantajını korumak için mücadele edecek. Valtteri Bottas da podyumun en üstünü hedefliyor.

Formula 1’de 2018’in 17. yarışı olan Japonya Grand Prix’i heyecanı bugün (Cuma) başladı. Toplam 53 turdan oluşan, 307,471 km’lik yarışa Mercedes AMG Petronas, üst üste 5. kez kazanmak için geliyor. Japonya’da son 4 yarışın 3’ünde birincilik elde eden şampiyona lideri Lewis Hamilton, bu sezon üst üste 4. yarışını kazanarak şampiyonluk yolundaki avantajını korumak için mücadele edecek. Valtteri Bottas da bu sezon ilk kez podyumun en üst basamağına çıkmak için yarışacak.

Japonya Grand Prix’i öncesinde Mercedes-AMG Petronas 495 puanla markalar sıralamasında liderlik koltuğunu elinde tutarken, Hamilton 306 puanla en yakın rakibinden 40 puan önde pilotlar sıralamasında ilk basamakta yer alıyor. Bottas ise 189 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Takımın gücünün bireylerin kendisini takıma adamasından geçtiğini belirten Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff, “Valtteri birinciliği almaktansa takıma adanmışlığını gösterip, her iki sıralamada da şampiyonluğa erişebilmemiz için bir adım daha atmamızı sağladı. Ve eğer yarın bir gün benzer bir durum olursa gözünü kırpmadan aynı şeyi yapacağını da ifade etti. Valtteri, Sochi’de yarış kazanan bir pilot olduğunu zaten gösterdi. İlk cepten başladı, yarışı kontrol etti ve kazanacak hıza da sahipti. Ve aynı zamanda iyi bir takım oyuncusu olduğunu da ispatladı. Sochi’de aldığımız karar kolay bir karar değildi. Ama sezonun son bölümünde puanlamayı düşünürsek yapmak zorundaydık. Takımdaki herkes aklıyla yüreği arasına sıkıştı. Ama eski bir askeri tabir vardır. ‘Düşmanla ilk karşılaşmada, önceki planlar çöpe gider.’ Biz bunu Rusya’da bire bir yaşamış olduk. Sonuç olarak Sochi’den iki sıralamada da çok güçlü kalarak ayrıldık. Ama bu sonuç işimizin bittiğini göstermiyor. Henüz hiçbir şeyi garanti altına almadık. Lewis bu hafta Brackley’deydi. Başarıya aç, odaklanmış ve kararlıydı. Zaten yaz arasından sonra Lewis çıtayı bambaşka bir noktaya taşıdı. Önümüzdeki yarış olan Suzuka, birim için yeni bir zor hafta sonu demek. Zirvede yer alabilmek için takımımızdan, araçlarımızdan ve pilotlarımızdan en iyisini istiyoruz. Bu pist, bu sezon pek de iyi bir sonuç alamadığımız Silverstone ile benzerlik gösteriyor. Dolayısıyla Japonya’da ancak elimizden gelenin en iyisini yaparsak zafer elde edebileceğimizi bilerek gidiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Japonya Grand Prix ayrıntılı programı (Türkiye saati ile)

5 Ekim 2018 Cumartesi;

  • 06.00 –07.00 3. Antrenman Turu
  • 09.00 – 10.00 Sıralama Turları

06 Ekim 2018 Pazar;

  • 08.10 Japonya Grand Prix