04
Kasım
2019
|
10:25
Europe/Amsterdam

2019 Grand Prix ABD: Hamilton 6. kez Formula 1 Dünya Şampiyonu oldu

2019 Formula 1 sezonunun 19. yarışı sonunda Lewis Hamilton pilotlar sıralamasında üst üste 3. kez şampiyonluğa erişti. ABD’deki yarışı ikinci sırada tamamlayan Britanyalı pilot, toplamda 6. kez mutlu sona ulaştı. İki hafta önce markalar şampiyonluğunu ilan eden Mercedes-AMG Petronas’ın diğer başarılı pilotu Valtteri Bottas ise ABD’de podyumun en üstüne çıktı.

2019 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda Mercedes-AMG Petronas, markalar şampiyonluğundan sonra pilotlarda da mutlu sona ulaştı. Mercedes-AMG Petronas’ın Britanyalı pilotu, ABD’deki yarışı ikinci sırada bitirerek üst üste 3. ve toplamda da 6. kez dünya şampiyonu oldu. Sezonun 19. yarışı olan ABD GP’sinde podyumun birinci sırasına ise bir diğer Mercedes-AMG Petronas pilotu Valtteri Bottas çıktı.

Bu sonuçla Mercedes-AMG Petronas üst üste 6 sezonda markalar-pilot dublesini yapan tarihteki ilk marka olurken, son iki yarış öncesinde Lewis Hamilton 381 puanla şampiyon oldu. Valtteri Bottas ise puanını 314’e yükselterek sezonu ikinci sırada noktalamayı başardı. Markalar şampiyonu Mercedes-AMG Petronas da son iki yarışa 695 puanla gidecek. Formula 1’de 2019 sezonunun 20. yarışı 17 Kasım 2019 tarihinde Brezilya’da gerçekleştirilecek.

Hislerini anlatacak kelimeleri bulmakta zorlandığını belirten Lewis Hamilton “Hatırladığım en zor yıldı. Çok mücadeleciydi. İnişler ve çıkışlar yaşanan bir seneydi. Ama şimdi çok yoğun duygular yaşıyorum. Fabrikadaki her bir bireye, Daimler ailesine ve Petronas’daki herkese çok ama çok teşekkür ederim. Bu başarıya ulaşmak için her birimiz çok çalıştık. Bu takımla çalışmak büyük bir ayrıcalık. Ve Niki Lauda. Onu çok özlüyorum. Bugün onun için şapka çıkarıyorum. Niki olmadan bunların hiçbirini başaramazdım. Ruhunun burada bizimle olduğunu biliyorum. Aileme de çok teşekkür etmek istiyorum. İlk günden beri yanımda oldular. Bugün olduğum kişi haline gelmem için onlar da çok çalıştılar. Valtteri de harika bir iş çıkardı. Onu da tebrik ediyorum” dedi.