01
Nisan
2019
|
09:24
Europe/Amsterdam

2019 Grand Prix Bahreyn: Mercedes-AMG Petronas Bahreyn’i de duble ile geçti

2019 Formula 1 sezonunun ikinci yarışı olan Bahreyn Grand Prix’inde Mercedes-AMG Petronas yine zirvenin sahibi oldu. Lewis Hamilton, sezonun ikinci yarışında ilk birinciliğine erişirken, takım arkadaşı Valtteri Bottas ise ikinci basamağın sahibi oldu. Bu sonuçlarla birlikte Mercedes-AMG Petronas markalar sıralamasında liderliğini korudu.

2019 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın ikinci durağı olan Bahreyn’de de Mercedes-AMG Petronas fırtınası esti. Sezona Avustralya’da duble ile başlayan Mercedes-AMG Petronas ekibi, Bahreyn’de de aynı sonuca ulaştı. Lewis Hamilton, 2019’un ilk birinciliğine Bahreyn’de erişirken, ilk yarışın kazananı Valtteri Bottas ikinci sırayı aldı. Takımlar sıralamasında son 5 sezonun markalar şampiyonu olan Mercedes-AMG Petronas ise liderliğini sürdürdü.

Mücadeleye üçüncü cepten başlayan Hamilton, adım adım yükseldiği yarışta, damalı bayrağın altından geçen ilk isim olmayı başardı. Takım arkadaşı Fin pilot Bottas ise Hamilton’un ardından podyumun ikinci basamağına çıktı.

Bahreyn Grand Prix’inin ardından Valtteri Bottas 44 puanla pilotlar sıralamasında birinci olurken, Lewis Hamilton 43 puanla ikinci sırada yer aldı. Markalar sıralamasında ise Mercedes-AMG Petronas 87 puanla birinciliğini korudu.

Formula 1’de 2019 sezonunun 3. yarışı 14 Nisan 2019 tarihinde Çin’de gerçekleştirilecek. Mercedes-AMG Petronas, Shanghai Uluslararası Pisti’nde son 5 yılda 4 birincilik elde etmişti.