04
Ağustos
2019
|
08:36
Europe/Amsterdam

2019 Grand Prix Macaristan: Mercedes-AMG Petronas’tan müthiş zafer

  • 2019 Formula 1 sezonunun onikinci yarışı Macaristan Grand Prix’sinde zafer Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton’un oldu ve şampiyonadaki 250 puanlık liderliğini sürdürdü.
  • Son beş yılın markalar şampiyonu Mercedes-AMG Petronas, bu yarış sonucunda 438 puan ile liderliğini sürdürürken, takımın ikinci pilotu Valtteri Bottas’ın şampiyonadaki ikincilik pozisyonu korundu.

2019 Formula 1 sezonunun onikinci yarışı olan Macaristan Grand Prix’i, Mercedes-AMG Petronas’in müthiş zaferiyle sonuçlandı. Hungaroring Pisti’nde toplam 70 turdan oluşan, 306,63 km’lik yarış, büyük bir çekişmeye sahne oldu. Pit-Stop stratejisi sayesinde yeni lastiklere geçerek ikinci konumdayken hızını arttıran Lewis Hamilton, yarışın bitimine 3 tur kala liderliği ele geçirerek Macaristan GP’sini kazandı. Son iki sezonu üst üste olmak üzere son 5 yılda 4 şampiyonluk elde eden Lewis Hamilton bu zafer sayesinde şampiyonda 250 puan ile birinciliğini sağlamlaştırdı. Mercedes-AMG Petronas’in diğer pilot Valtteri Bottas ise 188 puan ile ikinciliğini koruyor. Macaristan Grand Prix’i sonunda Mercedes-AMG Petronas 438 puanla markalar sıralamasında liderliği elinde bulunduruyor.

Kısa bir ara verilen Formula 1’de bir sonraki ayak 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasındaki Belçika GP’si olacak.